Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

La Defensora del Poble Europeu critica a la Comissió Europea per l’adjudicació d’un contracte d’assessoria a BlackRock

ACN Brussel·les.-La Defensora del Poble Europeu, Emily O’Reilly, ha criticat a la Comissió Europea per ajudicar un contracte d’assessoria a BlackRock sense examinar “rigorosament” el conflicte d’interessos. Arran de les […]

Avatar
Agències 25/11/2020

ACN Brussel·les.-La Defensora del Poble Europeu, Emily O’Reilly, ha criticat a la Comissió Europea per ajudicar un contracte d’assessoria a BlackRock sense examinar “rigorosament” el conflicte d’interessos. Arran de les queixes d’un grup d’eurodiputats ecologistes, la Defensora del Poble Europeu ha investigat el seu possible conflicte d’interessos per fer un estudi sobre com integrar criteris ambientals en les normes de supervisió bancària de la Unió Europea. Si bé O’Reilly admet que no s’han vulnerat les normes, conclou que la CE hauria d’haver fet un major escrutini sobre el potencial conflicte d’interès del grup d’inversions.

“Haurien d’haver preguntat per la motivació, l’estratègia de preus i les mesures internes de l’empresa per evitar conflictes d’interessos”, diu O’Reilly en un comunicat publicat aquest dimecres.El passat 2 d’abril la CE va tancar el contracte amb BlackRock, que es va imposar a vuit candidats més en el concurs públic. El grup d’eurodiputats ecologistes qüestionava que el valor del contracte final amb BlackRock (280.000 euros) fos “significativament inferior” al cost que inicialment es preveia (550.000). També que “un dels tres principals inversors” en les vuit empreses petrolieres més grans del món fos l’encarregat d’elaborar un estudi sobre criteris ambientals.”La Comissió Europea ha de cancel·lar el contracte immediatament”, ha reclamat l’eurodiputat dels Comuns, Ernest Urtasun, que ha celebrat l’opinió de la Defensora del Poble Europeu.O’Reilly ha avisat que aquest cas posa de manifest que s’han de reforçar les normes europees per evitar la contractació d’empreses que podrien tenir conflicte d’interessos.