Dijous, 24 d'Octubre de 2019 - Edició 455
La República

La defensa de Valtònyc veu “molt important” la posició de la CE: “Tenim bones sensacions després de la vista d’avui”

ACN Luxemburg .-L’advocat de Josep Miquel Arenas, àlies Valtònyc, Simone Bekaert veu “molt important” que la Comissió Europea hagi defensat que la llei de referència per a una euroodre sigui […]

Avatar
Agències 16/09/2019

ACN Luxemburg .-L’advocat de Josep Miquel Arenas, àlies Valtònyc, Simone Bekaert veu “molt important” que la Comissió Europea hagi defensat que la llei de referència per a una euroodre sigui la del moment dels fets. “Tenim bones sensacions després de la vista d’avui”, ha conclòs el lletrat després de la vista oral pel cas celebrada aquest dilluns al Tribunal de Justícia de la Unió Europea a Luxemburg. Bekaert creu que si el TJUE dicta a favor seu “no es farà l’extradició”, malgrat que el tribunal belga encara té una altra via per examinar l’euroodre, a part de l’automàtica.

Per la seva banda, l’advocat Gonzalo Boye també ha valorat positivament que l’Advocat General del TJUE hagi qüestionat els arguments de la representant espanyola durant la vista a favor d’agafar com a referència per a una euroodre el codi penal en el moment en què aquesta s’emet. “La postura espanyola venia força debilitada”, ha reblat.”És una qüestió que va més enllà de Valtònyc, d’Espanya i Bèlgica, es tracta de si un estat membre pot canviar el codi penal per facilitar l’extradició”, ha defensat Bekaert.La Comissió Europea ha considerat que Espanya no podia reclamar l’extradició de Josep Miquel Arenas, àlies Valtònyc, amb un codi penal posterior als fets pels quals va ser condemnat. En la vista oral del cas prejudicial al Tribunal de Justícia de la Unió Europea, l’executiu europeu s’ha posicionat en línia amb els arguments de la defensa del cantant, defensant que l’Estat no va fer correctament l’euroodre automàtica de Valtònyc. Per contra, Espanya, Bèlgica i la fiscalia belga han sostingut durant la vista que el codi penal que cal tenir en compte és el vigent en el moment d’emetre l’euroodre. L’Advocat General del TJUE anunciarà les seves conclusions sobre el cas el pròxim 26 de novembre.

Relacionats