Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

La defensa de Nuet lamenta que el Suprem no hagi tingut en compte que l’ànim del diputat “mai va ser desobeir”

ACN L’Hospitalet de Llobregat.-La defensa del diputat Joan Josep Nuet, condemnat a vuit mesos d’inhabilitació per desobediència arran de l’actuació com a membre de la Mesa del Parlament el 2017 […]

Avatar
Agències 09/04/2021

ACN L’Hospitalet de Llobregat.-La defensa del diputat Joan Josep Nuet, condemnat a vuit mesos d’inhabilitació per desobediència arran de l’actuació com a membre de la Mesa del Parlament el 2017 en la tramitació de les lleis de desconnexió, ha lamentat que la sentència del Tribunal Suprem no hagi tingut en compte que “el seu ànim mai va ser desobeir”. “Crec que no ha tingut en cap cas en compte la particularitat de la situació de Nuet i les raons per les quals va prendre les decisions, que tenen més a veure en l’exercici d’allò netament polític i no a desobeir resolucions”, ha destacat el seu advocat, Enrique Leiva. El portaveu d’En Comú Podem al Parlament, David Cid, ha afirmat que la condemna és “una mala notícia” perquè al Parlament “s’ha de poder debatre de tot”.

En declaracions als mitjans de comunicació després de conèixer-se la sentència i sense encara haver-la pogut analitzar en profunditat, Leiva ha destacat que és una sentència “breu” -25 pàgines- i ha assenyalat que tenien l'”esperança” d’una absolució tot i els antecedents dels companys de Mesa de Nuet, que aleshores era diputat d’En Comú Podem al Parlament i ara ho és d’ERC-Sobiranistes al Congrés. L’advocat considera que el Suprem dona “molt pes a una decisió particular, que és l’admissió a tràmit de la Llei de Referèndum” i que, com que era contrària a les resolucions del Constitucional, “en té prou per condemnar”, lamenta. El lletrat considera que el Suprem “tampoc acaba de filar prim” en la imposició de la pena de 8 mesos en lloc de 3 per un delicte continuat. Leiva ha avançat que presentaran recurs al Tribunal Constitucional i demanaran la suspensió cautelar de la sentència. Per la seva banda, David Cid ha afirmat que la solució “no passa per la judicialització de la política”. “Avui mateix, el president del nostre grup al Congrés, Jaume Asens, que també va ser-hi quan es va prendre declaració a Joan Josep Nuet, ha expressat el rebuig a aquesta situació”, ha afegit.