Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

La defensa de la catalana presa a Oman diu que l’advocat recomanat per l’ambaixada espanyola al país no ha exercit mai

ACN Barcelona.-La defensa de Fàtima Ofkir Reyes, una jove de L’Hospitalet de Llobregat presa a Oman i condemnada a 25 anys, denuncia que l’advocat recomanat per l’ambaixada espanyola al país […]

Avatar
Agències 13/12/2020

ACN Barcelona.-La defensa de Fàtima Ofkir Reyes, una jove de L’Hospitalet de Llobregat presa a Oman i condemnada a 25 anys, denuncia que l’advocat recomanat per l’ambaixada espanyola al país no ha exercit mai. Segons ha pogut saber l’ACN, Vosseler Abogados ha pogut constatar, un cop en possessió de la causa, que el lletrat recomanat per l’ambaixada, l’únic de parla hispana al sultanat, “no ha exercit mai com a tal, no està col·legiat i per tant sense jurisprudència per exercir en cap lloc d’Espanya i molt menys fora”. De fet, el gabinet assegura que no té constància que hagi estudiat dret i explica que l’home només va assistir a 4 o 5 visites d’un total de 15.

“Per la pròpia Fàtima sabem que ningú es va presentar com el seu advocat durant les vistes següents ni en el moment de dictar sentència”, indiquen.Fins a dia d’avui la persona havia mantingut contacte amb la mare de la Fàtima -que li feia transferències- explicant-li que la sentència no era ferma. Vosseler Abogados ha pogut saber, però, que “és ferma des de fa temps”. A més, asseguren que tampoc no es va realitzar una denúncia a Espanya pel cas de la detenció. Davant d’aquests fets i la manca de garanties processals denunciada fa prop d’una setmana per Vosseler Abogados, el gabinet jurídic insisteix en aconseguir el trasllat de la jove. En concret, s’ha demanat a l’Eurocambra l’extradició de la jove a través d’un suplicatori presentat la setmana passada. D’altra banda, la defensa preveu iniciar aquesta setmana gestions per presentar al Congrésdels Diputats el mateix document. El Congrés debatrà el 16 de desembre la creació d’un conveni ‘ad hoc’ amb el sultanat perquè la jove pugui complir la condemna a Espanya.El cas de la FàtimaLa Fàtima Ofkir Reyes és una jove de L’Hospitalet de Llobregat internada en una presó de dones a Oman. Va ser arrestada al país fa tres anys, quan entenia 18, amb set quilos de morfina. Ha estat condemnada a 25 anys de presó i la seva defensa a Catalunya creu que la sentència és “desproporcionada”. Consideren que si hagués estat jutjada a l’estat espanyol ni tan sols hauria entrat a presó, ja que el tribunal d’Oman no va valorar factors com el desistiment voluntari (la jove va fer-se enrere a l’últim moment) o la col·laboració amb les autoritats.