Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

La dansa i el circ contemporani arriben al Grec de la mà de ‘Möbius’ i ‘Please Please Please’

ACN Barcelona.-El circ contemporani pren el protagonisme aquesta setmana al Grec amb l’espectacle ‘Möbius’, de la Compagnie XY, que ja va visitar el festival de Barcelona el 2015 amb ‘Il […]

Avatar
Agències 13/07/2020

ACN Barcelona.-El circ contemporani pren el protagonisme aquesta setmana al Grec amb l’espectacle ‘Möbius’, de la Compagnie XY, que ja va visitar el festival de Barcelona el 2015 amb ‘Il n’est pas encore minuit…’ i tres anys abans amb ‘Le Grand C’. La proposta que ara arriba al Grec replanteja la relació entre l’individu i el grup creant una zona en què el temps i l’espai “es contrauen o s’estiren” i que s’inspira en el concepte del vol dels ocells. A cavall entre la dansa i la ‘performance’, el festival també acull ‘Please Please ‘Please’, una creació de la Ribot, Mathilde Monnier i Tiago Rodrigues en què els intèrprets parlen a les generacions joves del futur del món, amb l’emergència climàtica com a teló de fons.

‘Möbius’ –simbolitzat pel símbol de l’infinit- mostra del camí que agafa la companyia que presenta l’espectacle “més madur”, segons una de les responsables d’XY. El muntatge inclou 19 artistes a l’escenari i, sense abandonar l’acrobàcia, se centra més en el circ i la dansa contemporànies per crear un espai flotant per a l’espectador. L’espectacle es podrà veure aquest dimarts i dimecres al Teatre Grec.La dansa contemporània també serà present en el certamen aquest dimarts, dimecres i dijous al Mercat de les Flors. La Ribot i Mathilde Monnier ja van treballar juntes el 2008, quan van portar a escena el duet ‘Gustavia’. En aquella ocasió, s’entregaven a un duet ple d’humor que es basava en allò més clàssic. Ara, tornen a la palestra per compartir escena dirigides per l’actor, director i dramaturg portuguès Tiago Rodrigues, que l’any passat ja va presentar ‘By heart’. En aquest cas, però, no és l’humor el pal de paller de l’espectacle, sinó un exercici de transmissió entre generacions. Totes dues intèrprets es dirigeixen als seus fills per parlar-los sobre el futur del món, que s’encamina “cap a l’abisme”. En la roda de premsa de presentació de l’espectacle, María José Ribot ha explicat que un dels grans interessos és “versar sobre què és el cos i el llenguatge respecte la paraula”. “Hi ha hagut molta tensió, limitació, pors i reflexió de fons per trobar la simbiosi final entre els dos llenguatges, el parlat i el ballat”, ha precisat Ribot. ‘5100 m/s’ de Joan Català, un espectacle reprogramat’5100 m/s’, un espectacle que estava programat inicialment al Mercat de les Flors a l’abril durant el pic de la pandèmia, Joan Català porta ara al Grec una obra de 25 minuts que converteix el material del ferro en el centre d’un espectacle de circ, dansa, música i teatre d’objectes que replica la feina de l’artesà. L’espectacle estableix un diàleg amb els objectes, essencials en el seu treball per oferir al públic un “viatge físic-sonor més enllà de les virtuositats”. Es podrà a veure del 20 al 22 de juliol al Mercat de les Flors.El Grec també acollirà aquest dijous i divendres l’espectacle ‘Desdémona’, una adaptació del clàssic de Shakespeare ‘Otel·lo’, vist a través dels ulls del personatge protagonista femení. Alba Sarraute i Les Ofèlies en fan una proposta basada en el cos, la música i especialment les tècniques de circ.