Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

La CUP votarà en contra del decret del Govern que vol limitar el preu del lloguer de l’habitatge

ACN Barcelona.-La CUP Crida Constituent votarà en el ple de dimecres en contra del decret del Govern dels preus del lloguer de mesures urgents en matèria de contenció de rendes […]

Avatar
Agències 25/06/2019

ACN Barcelona.-La CUP Crida Constituent votarà en el ple de dimecres en contra del decret del Govern dels preus del lloguer de mesures urgents en matèria de contenció de rendes en els contractes d’arrendament d’habitatge. La formació anticapitalista considera que l’índex de referència de la Generalitat és en base el de l’actual mercat i no al de la realitat de la població. Assenyalen que els preus actuals són “irreals” i fruit d’una inflació a causa de la bombolla en el lloguer. A més, critiquen que el decret estableix que el preu es pot incrementar un 10 % o un 15% per sobre d’aquest índex, “per sobre d’uns preus ja inflats”. La formació també ha subratllat que aquesta regularització contempla moltes excepcions i per tant, la majoria d’habitatges queden exclosos d’aquest reglament.

També lamenten que el decret no contempli cap sanció en cas d’incompliment de la llei. “No existeix cap mesura administrativa per fer efectiva la regularització dels preus, fet que deixa als llogaters en un desemparament legal en cas que els propietaris superin el topall”, han destacat.La CUP ha reclamat que el Govern es posi a treballar amb la ciutadania i els col·lectius en defensa del dret de l’habitatge per a regular els preus del lloguer en base als ingressos de la població i “per garantir l’accés a aquest dret universal i d’obligat compliment”.