Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

La CUP votarà a favor de la suspensió de les regles fiscals aquest any i el que ve en el debat al Congrés

ACN Madrid.-Els dos diputats de la CUP al Congrés votaran a favor de la suspensió de les regles fiscals aquest any i el que ve en la sessió del ple […]

Avatar
Agències 20/10/2020

ACN Madrid.-Els dos diputats de la CUP al Congrés votaran a favor de la suspensió de les regles fiscals aquest any i el que ve en la sessió del ple d’aquest dimarts a la tarda, que debat aquesta mesura excepcional presa pel Ministeri d’Hisenda per la crisi del coronavirus. “No deixa de ser una excepció que ja preveu l’article 135 [de la Constitució] en el seu punt 4, per causes majors”, apunten fonts de la formació sobre la decisió, que requereix l’aval de la majoria absoluta de la cambra baixa. “Constatem que la crisi sanitària i econòmica marcada per la covid-19 han posat de manifest allò que és imprescindible per la vida: els serveis públics”, sosté la CUP.

Els anticapitalistes reclamen que es derogui l’article 135 de la Constitució -que fixa el principi d’estabilitat pressupostaria i va ser reformat després de la crisi del 2008- així com la llei de racionalització i sostenibilitat de l’administració local (RSAL). “Considerem que el govern espanyol segueix quedant-se curt en les mesures econòmiques, fiscals i polítiques per combatre la desigualtat i la crisi”, afirmen.