Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

La CUP vol que la Junta de portaveus exigeixi al govern espanyol acabar amb la “persecució” contra l’independentisme

ACN Barcelona.-La CUP ha presentat una proposta de declaració a la Junta de portaveus que exigeix al govern espanyol que aturi “d’una vegada per a totes” la “persecució política” de […]

Avatar
Agències 14/07/2020

ACN Barcelona.-La CUP ha presentat una proposta de declaració a la Junta de portaveus que exigeix al govern espanyol que aturi “d’una vegada per a totes” la “persecució política” de l’independentisme i accepti una “solució democràtica” a un conflicte polític. Després que ‘El País’ i ‘The Guardian’ hagin revelat que el president del Parlament, Roger Torrent, hauria estat espiat a través del telèfon per un programa que només poden comprar els governs dels estats, els cupaires aposten per lamentar que s’utilitzin “mitjans no democràtics” per a defensar els interessos de l’Estat contra qui exerceix la tasca representativa en favor d’una societat més “justa” i “democràtica”. També lamenten que vulguin “criminalitzar” una ideologia i un moviment legítim.

La proposta de declaració de la Junta de portaveus lamenta que s’evidenciï “una vegada més” les pràctiques d’espionatge a persones compromeses amb el procés d’autodeterminació. També s’aposta perquè el Parlament condemni les pràctiques d’espionatge i emplaci l’estat espanyol a condemnar-les, perseguir-les i eradicar-les. “El Parlament de Catalunya mostra la seva preocupació per la insistència dels diferents governs espanyols en la via repressiva, policial i penal per resoldre un conflicte que cal abordar des de les pràctiques democràtiques habituals”, manifesta el text presentat per la CUP. Finalment, es vol manifestar la solidaritat amb les persones que han patit pràctiques abusives per part de les clavegueres de l’Estat “violant els seus drets fonamentals a causa només de la seva ideologia”.