Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

La CUP vol que es declari zona catastròfica l’àrea afectada pels aiguats i saber per què no els van detectar els radars

ACN Barcelona.-La CUP ha reclamat al Govern de la Generalitat i de Catalunya i Valenciana que engeguin els tràmits per què es declari zona catastròfica els municipis afectats pels aiguats […]

Avatar
Agències 02/09/2021

ACN Barcelona.-La CUP ha reclamat al Govern de la Generalitat i de Catalunya i Valenciana que engeguin els tràmits per què es declari zona catastròfica els municipis afectats pels aiguats al Montsià, Baix Ebre i Baix Maestrat. En un comunicat han defensat que cal agilitzar el desplegament de recursos humans i econòmics al territori afectat i que s’hi pugui recuperar la normalitat “el més aviat possible”. A més, han demanat que s’investigui per què els radars no van detectar les pluges torrencials i han alertat que amb la crisi climàtica aquests fenòmens es donaran cada vegada més sovint.

Els cupaires han reclamat que les primeres mesures de xoc vagin acompanyades després d’un pla d’actuació amb calendari i pressupost “a l’alçada de la greu situació que s’ha patit”. A més, també veuen necessari que es faci un inventari d’infraestructures del litoral que impedeixen el correcte recorregut de l’aigua i que asseguren que ajudaria a la prevenció de noves inundacions.La CUP ha alertat que calen polítiques “que abordin de forma contundents i sense dilacions” l’emergència climàtica. Amb tot, els cupaires no esperen que les mesures que van “al fons de la qüestió” vinguin dels governs “autonomistes” de Catalunya i el País Valencià perquè, segons denuncien, “les seves polítiques han estat sempre al servei dels interessos de les elits econòmiques europees i espanyoles”.En aquest sentit, diuen que cal “una resposta popular” als projectes d’infraestructures que “agreugen” la crisi climàtica i “converteixen els Països Catalans en el balneari d’Europa”. Entre alguns dels projectes que esmenten hi ha les ampliacions dels aeroports de Mallorca i Barcelona, del port de València, la MAT i els Jocs Olímpics d’Hivern. “Cal una proposta de futur per totes aquelles zones oblidades, que reverteixi el model de creixement depredador i insostenible que ha ens ha portat fins aquí i avantposi les necessitats de la població als interessos del capital”, subratllen.