Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

La CUP vol que el nou govern municipal de Tarragona elabori un protocol per democratitzar les festes

ACN Tarragona.-La CUP de Tarragona ha reclamat al nou govern municipal d’ERC i En Comú Podem que redacti un protocol per fer més “inclusives i democràtiques” les festes o diades […]

Avatar
Agències 23/06/2019

ACN Tarragona.-La CUP de Tarragona ha reclamat al nou govern municipal d’ERC i En Comú Podem que redacti un protocol per fer més “inclusives i democràtiques” les festes o diades castelleres que se celebren a la ciutat. Consideren injustificat que siguin els càrrecs electes, patrocinadors i Església, i no les entitats, qui optin a ocupar posicions de privilegi com a convidades a espais com el balcó principal de l’Ajuntament per presenciar actes destacats de la festa major. En aquest sentit, la CUP ha celebrat que, per primer cop, s’hagi convidat les colles castelleres al balcó en motiu de la diada de Sant Joan. Tot i això, considera que és un gest “simbòlic” però “insuficient”, fet pel qual els representants anticapitalistes participaran de la diada a peu de plaça.

Segons els cupaires, el protocol ha de comptar amb la participació de totes les forces polítiques i les protagonistes directes de les festes. També reclamen que es faci front a l’accessibilitat de persones amb mobilitat reduïda o la inclusió de persones amb dificultats sensorials. En aquest sentit, volen també que el nou govern municipal revisi la ubicació i el programa de les dues festes majors de la ciutat perquè els barris tinguin més protagonisme.