Dijous, 30 de març de 2023 - Edició 1708
La República

La CUP vincula el comiat de Manel Vidal al ‘Zona Franca’ a la negociació de pressupostos entre el Govern i el PSC

ACN Barcelona – La CUP creu que hi ha una vinculació entre el comiat de l’humorista Manel Vidal al ‘Zona Franca’ i la negociació de pressupostos entre el Govern i […]

Agències 31/01/2023

ACN Barcelona – La CUP creu que hi ha una vinculació entre el comiat de l’humorista Manel Vidal al ‘Zona Franca’ i la negociació de pressupostos entre el Govern i el PSC. Els anticapitalistes han demanat la dimissió del director de TV3, Sígfrid Gras. El diputat Xavier Pellicer creu que aquesta ha estat “la gota que ha fet vessar el got en la gestió de mitjans públics, cada cop més opaca i més partidista”. Pellicer veu una “agenda oculta” en la negociació i ha avisat a ERC que “mantenir-se en el poder a qualsevol preu i renunciar als seus principis és contrari al que pregonaven al congrés” que els republicans van celebrar dissabte Lleida.

Pellicer ha criticat les converses entre l’executiu i els socialistes per a pactar els comptes, “centrats en macroprojectes que destrueixen el país i atempten contra el medi ambient”. El diputat ha carregat contra el “repartiment del pastís” dels mitjans de comunicació públics entre ERC, Junts i PSC. En un context de negociació els comptes, ha lamentat Pellicer, “quan el PSC ha apuntat cap a qui els critica, la resta de partits han obeït”.

Al gag que li va costar l’acomiadament, Vidal presentava una paròdia de consultori polític en què analitzava el posicionament dels partits a partir d’un quadrant sobreimprès a la pantalla amb un eix horitzontal dreta/esquerra i un eix vertical autoritari/liberal. En el moment de parlar del PSC, la sobreimpressió canviava a un quadrant en què la zona de confluència autoritari/dreta se substituïa per una esvàstica de grans dimensions, a la punta de la qual el col·laborador situava el PSC.