Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

La CUP tornarà a votar en contra de la cinquena pròrroga de l’estat d’alarma

ACN Madrid.-La CUP tornarà a votar en contra de la cinquena pròrroga de l’estat d’alarma en la votació d’aquest dimecres al Congrés. Els dos diputats anticapitalistes es mantenen en el […]

Avatar
Agències 19/05/2020

ACN Madrid.-La CUP tornarà a votar en contra de la cinquena pròrroga de l’estat d’alarma en la votació d’aquest dimecres al Congrés. Els dos diputats anticapitalistes es mantenen en el ‘no’, tal com havien fet en les últimes votacions. La portaveu parlamentària de la CUP, Mireia Vehí, ha argumentat que el ‘no’ és la posició “més responsable” perquè l’estat d’alarma “està sent la mesura que justifiqui la recentralització de les competències i mantingui aquesta lògica autoritària de gestió d’una crisi que és sanitària”. En un vídeo difós aquest dimarts per la formació, Vehí critica que el govern espanyol està aplicant una política “molt dura amb els de baix i molt tova amb els de dalt”.

“Pensem que l’estat d’alarma hauria de servir per repartir la riquesa i fer polítiques per a la majoria en un moment duríssim per a les classes populars i bona part de la ciutadania”, ha dit, i ha afirmat que “mentre al Raval hi ha batudes policials dia rere dia, al barri de Salamanca de Madrid la gent es manifesta quasi sense control policial”.Vehí també ha apuntat que “no té molt sentit continuar amb la lògica de l’estat d’alarma quan hi ha lleis sanitàries vigents” que permetrien mantenir el confinament.