Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

La CUP sosté que no es pot combatre la corrupció sense “qüestionar” els aparells de l’estat espanyol

ACN Barcelona.-La CUP sosté que no es pot combatre la corrupció sense “qüestionar” els aparells de l’estat espanyol. Així ho ha defensat la formació aquest dilluns durant el debat monogràfic […]

Avatar
Agències 14/12/2020

ACN Barcelona.-La CUP sosté que no es pot combatre la corrupció sense “qüestionar” els aparells de l’estat espanyol. Així ho ha defensat la formació aquest dilluns durant el debat monogràfic sobre la corrupció al Parlament, on la diputada Maria Sirvent s’ha referit directament al poder judicial, la monarquia i la Constitució. “Si hi ha corrupció és perquè el sistema la permet i la fomenta” ha assegurat. En aquest sentit, Sirvent ha defensat que “ningú” pot negar el compromís de la formació” a l’hora de denunciar casos de corrupció, citant diferents casos on el partit s’ha posicionat com acusació particular.

De fet, durant la intervenció al ple, el partit ha anat repassant diferents casos a Catalunya, però també d’altres que han anat sortint a la llum a l’estat espanyol. Sirvent ha interpel·lat, doncs, a Carrizosa per dir que “amb l’estelada es tapaven les vergonyes”. “És el capitalisme el que les tapa” li ha respost.Paral·lelament, la CUP ha carregat contra la monarquia i contra el rei emèrit citant la seva fuga. “Saben que l’autodeterminació i un procés de transformació social és l’única solució a les institucions hereves del franquisme” ha assenyalat la diputada, “de per si, corruptes”.També ha posat en qüestió el paper de la Constitució com a marc jurídic, que segons la formació impedeix “una sobirania de qualsevol classe”. “La solució implica canviar el sistema” ha conclòs.