Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

La CUP, sobre la Comissió Bilateral: “No necessitem més competències, necessitem més sobirania”

ACN Barcelona.-La diputada de la CUP al Congrés dels Diputats Mireia Vehí ha criticat que la reunió de la Comissió Bilateral del dilluns acabés sense gaires resultats i ha posat […]

Avatar
Agències 03/08/2021

ACN Barcelona.-La diputada de la CUP al Congrés dels Diputats Mireia Vehí ha criticat que la reunió de la Comissió Bilateral del dilluns acabés sense gaires resultats i ha posat en dubte que aquest espai sigui útil. En una entrevista amb l’ACN Vehí s’ha queixat que el plantejament del govern espanyol sigui “donar més competències” a Catalunya. “No necessitem més competències, necessitem més sobirania”, ha reclamat. De fet, segons la diputada ERC i JxCat tenen “una mirada curt-terminista” perquè accepten aquest traspàs però, després, les lleis que s’aproven i que “estiren una mica els límits la Constitució” acaben al Tribunal Constitucional, com la llei de regulació dels lloguers.

La diputada cupaire ha criticat que després de la trobada els representats del govern espanyol celebressin “el to i els objectius” mentre que el Govern admetia que no eren “uns resultats a l’alçada del que s’esperava”. Vehí també ha retret que es vesteixi el resultat de la reunió com un traspàs de noves competències quan en realitat ja estaven emparaulades i ha insistit que el que realment cal és més sobirania perquè “el país està al límit”. “Està bé tenir més competències però aquí les nomes sempre les posen els mateixos i s’acaba al TC”, ha lamentat.Vehí ha denunciat que per molt que s’ampliï les competències si després el govern espanyol porta les normes al TC s’acaben tombant. De fet la diputada ha assenyalat que després de la reunió bilateral el Govern no va aconseguir el compromís de retirar la impugnació de normes com la llei de regulació de lloguers. A més, ha assegurat que “no es creu ningú” el compromís del govern espanyol de treballar en el consens abans de portar més lleis al TC.A tall d’exemple, ha recordat que a l’acord d’investidura d’ERC i la CUP es parla d’engegar una empresa elèctrica pública i s’ha preguntat què passarà quan es desplegui i “faci competència directa a Endesa”, ja que assegura que moltes lleis que acaben al TC és perquè “van contra els interessos de les oligarquies”.