Dijous, 30 de març de 2023 - Edició 1708
La República

La CUP, sobre el TJUE: “Encaixa amb el que passa a l’Estat espanyol, que aplica el dret de l’enemic a l’independentisme”

ACN Barcelona – La CUP creu que la sentència del TJUE -que avala tombar les euroordres si hi ha “raons fundades” de risc dels drets d’un individu o el seu […]

Agències 31/01/2023

ACN Barcelona – La CUP creu que la sentència del TJUE -que avala tombar les euroordres si hi ha “raons fundades” de risc dels drets d’un individu o el seu “grup identificable”- “encaixa” amb la situació de l’independentisme a l’Estat. El diputat Xavier Pellicer ha dit que a l’independentisme se li aplica “el dret de l’enemic ‘ad hoc’ i aplicant lleis a mida per a perseguir-lo”. Els anticapitalistes són “escèptics” amb els tribunals, però creuen que cal reparar en aquest element. Alhora, indiquen que “la batalla per l’autodeterminació i contra la repressió difícilment es guanyarà als tribunals” i han reivindicat la mobilització, la internacionalització del conflicte i la “no col·laboració amb la falsa normalització de relacions amb l’Estat espanyol”.