Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

La CUP s’obre a “assumir majors responsabilitats” si Aragonès compleix amb el seu acord

ACN Barcelona.-El diputat de la CUP-NCG Carles Riera s’ha obert aquest dimecres a “assumir majors responsabilitats” si el president de la Generalitat Pere Aragonès compleix amb el seu acord i […]

Agències 02/06/2021

ACN Barcelona.-El diputat de la CUP-NCG Carles Riera s’ha obert aquest dimecres a “assumir majors responsabilitats” si el president de la Generalitat Pere Aragonès compleix amb el seu acord i encara una legislatura de “sobirania en la defensa i garantia dels drets i l’exercici de l’autodeterminació”. En la seva intervenció davant el primer ple una vegada constituït el nou executiu, Riera ha comparat l’acord d’investidura amb una corda que pot “apropar” el Govern amb els anticapitalistes si és “fidel” als reptes i objectius o es pot “tensar” si no els assumeix o actua contràriament. En aquest sentit, la CUP ha ofert “mà estesa” si l’executiu es posa al servei dels drets socials i econòmics i la independència i “puny tancat”, en el cas que “claudiqui”.

A més, Riera ha esperat que el Govern sigui “conscient” que durant aquesta legislatura caldrà exercir el dret a l’autodeterminació. “En absència d’un Estat que vulgui acordar l’amnistia i el referèndum, aquestes institucions, inclòs el govern, en garantiran l’exercici sense que l’Estat ni la repressió en siguin un límit”, ha dit.El diputat de la CUP ha destacat el “gir a l’esquerra” del Govern, amb propostes, com ara, la garantia universal de subministraments bàsics, una energètica pública i la transició cap a una economia eco feminista. En tot cas, ha preguntat a Aragonès si ha deixat “clares” algunes qüestions als consellers, tenint en compte la composició del Govern, “algun dels seus perfils i la trajectòria que els precedeixen”.També ha qüestionat al president de la Generalitat que és “impossible” governar per a tothom. “Vol rescatar bancs o persones? Vol governar del costat del racisme i el feixisme o al costat de l’antifeixisme?” li ha preguntat Riera, que li ha assegurat que haurà de “triar”. “Volem creure que en part d’aquests objectius ja ho ha fet”, ha apuntat.