Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

La CUP remet al Govern un informe jurídic que afirmen que contradiu la viabilitat dels macroprojectes eòlics

ACN Barcelona.-La CUP-NCG ha enviat al Govern un informe jurídic que afirmen que “contradiu la viabilitat del macroprojectes eòlics i fotovoltaics”. Segons els anticapitalistes, l’informe, elaborat per la comissió de […]

Avatar
Agències 30/06/2021

ACN Barcelona.-La CUP-NCG ha enviat al Govern un informe jurídic que afirmen que “contradiu la viabilitat del macroprojectes eòlics i fotovoltaics”. Segons els anticapitalistes, l’informe, elaborat per la comissió de juristes de la CUP i enviat a la consellera Teresa Jordà, rebat els posicionaments del Departament. La CUP defensa que els macroprojectes inclosos en la Ponència de les Energies Renovables del Decret Llei 16/2019 es poden aturar. La diputada dels anticapitalistes Laia Estrada ha demanat que la moratòria sigui “real” i no “una presa de pèl”: “Això significa que també cal aplicar-la als macroprojectes que ja han passat la ponència d’un decret que és una vergonya”, ha escrit des del seu compte de Twitter.

“És qüestió de voluntat política; menys ‘trilerisme’ i més compromís amb el territori”, ha afegit la diputada.L’informe conclou que fins que no hi hagi l’aprovació definitiva dels projectes no es generen drets. I refuten “l’argument de la conselleria d’Acció Climàtica que els projectes no es poden aturar per l’existència d’uns suposats drets”. “La decisió sobre aturar o no els projectes, no és una qüestió jurídica o administrativa, sinó política”, afegeixen.