Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

La CUP reclama una partida pressupostària extraordinària i urgent per a l’ampliació de places publiques a FP

ACN Barcelona.-La CUP ha registrat una proposta de resolució perquè el Parlament insti el Govern a crear una partida pressupostària extraordinària per a l’ampliació de places públiques a les zones […]

Avatar
Agències 13/09/2021

ACN Barcelona.-La CUP ha registrat una proposta de resolució perquè el Parlament insti el Govern a crear una partida pressupostària extraordinària per a l’ampliació de places públiques a les zones i especialitats més demanades d’FP després que hi hagi hagut més demanda que oferta. En roda de premsa el diputat de la CUP Carles Riera ha assegurat que l’error ha estat per “manca de previsió i planificació” i ha acusat el Departament d’Educació de “negligència”. Segons ha assegurat, de les 93.987 sol·licituds de preinscripció unes 14.000 no van poder ser ateses al juliol. Ha recordat que el Departament ha ampliat les places en uns 4.000 llocs, però ha apuntat que no és suficient.

Riera ha criticat que el Departament no preveiés l’augment de places, tot i que la comunitat educativa a través del MUCE ja ho hagués reclamat l’any passat, i ha alertat que la falta de places pot desembocar en un abandonament escolar prematur. El diputat també ha retret al conseller d’Educació, Josep González-Cambray, digués que l’alternativa seria l’Institut a Distància i li ha recordat que durant la pandèmia el Departament va assegurar que l’única etapa educativa que havia de conservar la presencialitat era precisament la FP pel seu component pràctic.Amb la proposta de resolució registrada volen que el Parlament insti el Govern a crear una partida extraordinària per a l’ampliació de places públiques a les zones i especialitats més demandades, de manera urgent i preveient que duri fins que passi el pic de població demogràfica. A més, aposten per aprofitar l’augment de places per rebaixar ràtios quan el pic ja hagi passat.També volen que es publiqui el nombre de persones que han quedat fora de la primera opció per zones i es garanteixi que les persones forçades a anar a l’Institut a Distància tenen els docents, equips i connexions necessàries i publicar en quins centres s’han augmentat les places.A més, reclamen que es retorni la categoria d’alta complexitat als institut que l’han perdut aquest curs i que es retiri la proposta del nou currículum que fa que les hores dels mòduls pràctics es facin des de l’empresa, reduint així hores del mòdul de FOL.