Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

La CUP qualifica de “muntatge publicitari” els testos als temporers que dormen al carrer a Lleida

ACN Lleida.-La CUP ha qualificat de “muntatge publicitari” els testos que es van fer aquest dimarts als temporers que dormen al carrer a Lleida. Consideren que “el dispositiu anunciat per […]

Avatar
Agències 20/05/2020

ACN Lleida.-La CUP ha qualificat de “muntatge publicitari” els testos que es van fer aquest dimarts als temporers que dormen al carrer a Lleida. Consideren que “el dispositiu anunciat per l’Ajuntament de Lleida i el Departament de Salut ha estat una roda de premsa i una posada en escena (amb una desena de vehicles) dels polítics responsables”. A més, lamenten que “la manca de preparació, informació i sensibilització prèvies al dispositiu van fer que no s’hagin pogut fer ni la meitat del centenar de tests previstos durant quatre hores”.

Segons la CUP, el dispositiu ha estat usat com una “nova cortina de fum” a les denúncies que dos col·lectius de la ciutat havien fet els darrers dies. Per una banda, la Marea Blanca va criticar la gestió dels testos per part del Departament de Salut per la seva “infrautilització” de recursos públics “mentre contracta laboratoris privats i oculta quan els ha pagat”, així com per la poca quantitat de proves fetes i per seva negativa a fer-ne a tot el personal sanitari. Per altra banda, la Plataforma Fruita amb Justícia Social i els temporers denunciaven diumenge la situació “infrahumana” que aquests pateixen també a la ciutat de Lleida i la “manca de previsió crònica” en aquesta qüestió per part de la Paeria.