Dimecres, 23 de setembre de 2020 - Edició 790
La República

La CUP proposa que el Parlament insti el Govern a no participar de “cap procés de reconstrucció” de l’Estat

ACN Barcelona.-La CUP-CC ha registrat una bateria de propostes de resolució (PR) per al debat de política general que es votaran aquest divendres. Els anticapitalistes proposen que el Parlament insti […]

Avatar
Agències 16/09/2020

ACN Barcelona.-La CUP-CC ha registrat una bateria de propostes de resolució (PR) per al debat de política general que es votaran aquest divendres. Els anticapitalistes proposen que el Parlament insti el Govern a no participar de “cap procés de reconstrucció” de l’Estat, perquè constaten que Espanya és “irreformable”. Els cupaires aposten perquè el ple reclami que la Generalitat posi “tots els instruments administratius i institucionals” al servei de l’independentisme i del conjunt dels moviments populars. La CUP també vol que el ple reprovi que el Govern mantingui acusacions particulars en processos judicials contra persones per haver defensat “els drets del poble”, i l’insta a retirar-se com a acusació per “posar fi a la repressió”.

La CUP també vol que el ple insti l’executiu espanyol a crear una prestació que garanteixi el dret a la cura de fills i filles menors d’edat pel fet que els mateixos hagin de fer quarantena per la covid-19. I que la prestació suspengui el contracte de treball amb dret incondicional a reingrés, mantindrà la cotització i suposarà la percepció del 70% de la base de cotització, si bé en qualsevol supòsit es garantirà una quantia mínima mensual de 1.254,86 euros i màxima de 1.411,83 euros.Els cupaires també volen que el ple insti la Generalitat a reconèixer als treballadors del sector públic català una situació de permís retribuït pel temps que hagin de complir amb la referida obligació, “fins que l’Estat no contempli una prestació que garanteixi el dret a la cura de fills en quarantena”.D’altra banda, la CUP també vol que el ple insti el Govern a garantir el drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, tot atenent a l’esborrany elaborat per les entitats LGTBI, concretament l’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH), conjuntament amb els serveis jurídics del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.Els cupaires també reclamen una empresa pública que gestioni la generació i el subministra-ment energètic i en garanteixi la seva distribució en clau d’equitat i justícia social. A més, volen activar de forma “urgent” una taula de treball interdepartamental i amb representació dels treballadors i treballadores dels diferents sectors culturals, amb l’objectiu de consensuar les polítiques públiques per fer front a la greu crisi que pateix el món cultural per motius estructurals, a més de declarar la cultura com a bé i activitat essencial en un termini de dues setmanes.Finalment, la CUP vol que el Parlament insti al Govern a garantir, abans d’acabar l’any 2020, a reduir les ràtios per aula a un màxim de 10 alumnes en l’educació infantil. En les escoles bressol, reduir les ràtios de 10 alumnes en els grups de 2-3 anys, de 6 en els grups de 1-2 anys, i de 4 als grups de lactants. I a una ràtio per aula d’un màxim de 15 a primària i secundària i a la resta de nivells educatius, amb el compromís d’un màxim de 20 un cop superada la pandèmia.

Relacionats