Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

La CUP proposa celebrar un referèndum per decidir si el Pirineu vol acollir els Jocs Olímpics d’Hivern

ACN Barcelona.-La CUP ha presentat una moció que es debatrà al proper ple del Parlament que insta el Govern a impulsar un referèndum o consulta vinculant sobre els Jocs Olímpics […]

Avatar
Agències 03/07/2019

ACN Barcelona.-La CUP ha presentat una moció que es debatrà al proper ple del Parlament que insta el Govern a impulsar un referèndum o consulta vinculant sobre els Jocs Olímpics d’Hivern. Els cupaires volen que la població del Pirineu decideixi si vol acollir aquest esdeveniment i si les inversions que comportaran “han de ser la prioritat de les properes dècades pel territori”. La formació reclama així que es produeixi un debat “públic obert i transparent” on les administracions exposin tota la informació ambiental, econòmica i territorial necessària perquè “els veïns i veïnes puguin decidir”. En un altre punt de la moció, la CUP reclama al Govern que paralitzi “immediatament” les obres ja iniciades i tots els projectes relacionats amb els Jocs Olímpics fins que aquests no hagin estat aprovats per la ciutadania en referèndum.

Entre la resta de mocions del proper ple també n’hi ha del grup de CatECP que proposta que el Govern creï el Departament de Transició Ecològica amb rang de vicepresidència que “coordini de forma transversal i faci seguiment de les polítiques estructurals” dels diferents departaments de la Generalitat. Finalment, un punt d’una moció de Cs aposta perquè el Parlament condemni les “lamentables” i “insultants” expressions dels conseller d’Interior, Miquel Buch, “de desconsideració als servidors públics”. En concret, es refereix a uns comentaris que va fer Buch sobre la Unitat Militar d’Emergències de l’exèrcit que van intervenir en l’incendi de Ribera d’Ebre.