Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

La CUP porta una resolució al Parlament per acabar amb els talls de llum de Font de la Pólvora

ACN Girona.-La CUP ha presentat una proposta de resolució al Parlament de Catalunya per donar una solució als problemes amb l’accés a l’energia que existeixen al barri de Font de […]

Avatar
Agències 01/07/2020

ACN Girona.-La CUP ha presentat una proposta de resolució al Parlament de Catalunya per donar una solució als problemes amb l’accés a l’energia que existeixen al barri de Font de la Pólvora de Girona. El text, que es debatrà a la comissió d’empresa i coneixement, exposa que la ciutat de Girona i els seus barris pateixen “situacions greus de desigualtat” en la xarxa elèctrica que provoquen tant talls puntuals en alguns barris com talls estructurals i “quasi diaris” a l’hivern i a l’estiu a Font de la Pólvora. La CUP responsabilitza Endesa de la situació i remarquen que hauria de garantir l’accés a l’energia. També apunta cap a les administracions per ser “incapaces de garantir el dret a l’energia de tota la ciutadania”.

La resolució demana que la Generalitat sigui “efectiva” en donar suport al veïnat delbarri que exigeixi la publicació de l’auditoria de l’estat de la xarxa que Endesa es vacomprometre a fer pública durant aquest any i de la qual “encara no se’n sap res”. Així mateix, la proposta passa perquè la Generalitat assumeixi solucions per garantir l’electricitat als veïns mentre no acabin les obres de sectorització que haurien d’aportar solucions. Tot plegat és, segons la CUP, una actuació de desenvolupament del que ja preveu la llei 24/2015 per a les famílies en situació de vulnerabilitat social, com són “moltes de les que habiten en aquest barri gironí”.Finalment, el text incorpora la petició que la Generalitat estudiï la possibilitat de denunciar Endesa per la seva “constant desatenció energètica a tot un barri deixant en situació precària de forma constant a centenars de persones”.Mariona Salvador, portaveu de la CUP de Girona, considera que la feina feta per l’organització als barris de la ciutat té el seu reflex al Parlament i adverteix que cal que totes les administracions s’impliquin “a fons” per “acabar amb les injustícies de les multinacionals com Endesa”. Salvador ha advertit que “aquells governs que afirmen volen la independència per millorar les condicions socials dels catalans i les catalanes han de jugar totes les cartes que tenen a la seva mà per posar-ho en pràctica en el seu dia a dia”. Per això, reclama el vot favorable de tots els grups del Parlament. Per la seva banda, el diputat de la CUP Vidal Aragonés considera que cal garantir els subministraments bàsics com la llum i l’aigua a les famílies amb risc de vulnerabilitat i per això insta al govern de la Generalitat a iniciar elstràmits legals per denunciar a Endesa en el cas que es vulneri la llei 24/2015: