Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

La CUP no assistirà a la reunió amb el Govern prèvia a la Comissió Bilateral

ACN Barcelona.-La CUP no assistirà a la reunió amb el Govern prèvia a la Comissió Bilateral entre la Generalitat i l’Estat del proper 2 d’agost. El partit anticapitalista ha declinat […]

Avatar
Agències 28/07/2021

ACN Barcelona.-La CUP no assistirà a la reunió amb el Govern prèvia a la Comissió Bilateral entre la Generalitat i l’Estat del proper 2 d’agost. El partit anticapitalista ha declinat la invitació de l’executiu, que aquest dimecres ha emplaçat tots els grups parlamentaris a trobar-se demà dijous a les 15 hores al Parlament. Per la diputada Dolors Sabater, la Comissió Bilateral és un espai “que no respon a la gran demanda del poble català de més sobirania en tots els aspectes de la vida”. Tot i reconèixer la “necessitat de reclamar” el que recull l’Estatut, la CUP argumenta que “la normalització del conflicte i la consegüent estabilització del règim no és la bilateralitat necessària”.

En el mateix sentit, Sabater ha respost per carta a la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, que “amb aquesta normalització s’està obviant la greu situació de conflicte entre el poble català i l’Estat Espanyol”, la qual cosa ha valorat de “contradicció i perjudici”. Per això, els anticapitalistes no només rebutgen anar a la reunió sinó que “conviden” el Govern a “replantejar la seva posició”. La CUP és el segon partit que descarta reunir-se amb el Govern després que Vox també ho hagi rebutjat, negant que hi hagi un conflicte “entre Catalunya i Espanya” i afirmat que “no té sentit cap trobada bilateral” entre governs.