Divendres, 15 de gener de 2021 - Edició 904
La República

La CUP insisteix que els conclusions finals Comissió d’Estudi de la Petroquímica presenten “greus absències”

ACN Barcelona.-La CUP ha insistit que les conclusions finals de la Comissió d’Estudi de la Seguretat del Sector de la Petroquímica presenten “greus absències” per no recollir l’anàlisi dels ritmes […]

Avatar
Agències 11/01/2021

ACN Barcelona.-La CUP ha insistit que les conclusions finals de la Comissió d’Estudi de la Seguretat del Sector de la Petroquímica presenten “greus absències” per no recollir l’anàlisi dels ritmes de treball i les condicions laborals dels empleats. En nota de premsa, la CUP ha recordat que el passat 15 de desembre van ser els únics que es van abstenir en la votació de les conclusions en creure que era “injustificable” que recomanacions “claus” haguessin quedat fora de l’informe de la comissió. Han recordat que es va aprovar traslladar a fiscalia la petició per investigar el delicte contra els drets dels treballadors en relació a fets previs a l’explosió. Per això, han demanat al Parlament que ho traslladin a fiscalia amb la “major celeritat”.

La formació anticapitalista ha explicat que volien que les conclusions recollissin que a IQOXE “hi havia hagut un augment de ritme treball, una reducció número de treballadors i treballadores, l’existència d’un reactor amagat dins de les instal·lacions de l’empresa o vessaments al mar irregulars”. Han lamentat que la majoria de grups s’oposessin “incomprensiblement” a aquest extrem.

Relacionats