Dijous, 16 de setembre de 2021 - Edició 1148
La República

La CUP impulsa una llei per incorporar els treballadors públics interins amb més de tres anys de prestació de serveis

ACN Barcelona.-La CUP ha registrat aquest dilluns al Parlament una proposició de llei per tal d’estabilitzar la situació laboral dels treballadors del sector públic català que faci més de tres […]

Avatar
Agències 13/07/2020

ACN Barcelona.-La CUP ha registrat aquest dilluns al Parlament una proposició de llei per tal d’estabilitzar la situació laboral dels treballadors del sector públic català que faci més de tres anys que desenvolupen tasques permanents a la Generalitat o en empreses públiques i que tinguin contractes d’interinitat. La mesura preveu convertir aquestes contractacions per tal que se’ls reconegui, passats aquests tres anys, el dret a romandre al lloc de feina amb els mateixos drets i règim d’estabilitat de la funció pública sense perdre el contracte quan un funcionari n’ocupi la plaça. Això afectaria tant els treballadors de l’administració com els d’empreses amb una participació de la Generalitat superior al 50%.

Els cupaires argumenten que el 2018 es va tancar amb 54.364 treballadors públics interins i 15.063 en règim temporal, la qual cosa suposa un terç del total d’empleats públics, i sostenen que Catalunya pateix un dèficit “històric” de treballadors públics, en comparació amb altres territoris de l’Estat. A més, esgrimeixen la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) que reconeix la protecció laboral europea dels interins i ha obert la porta a crear places fixes.