Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023
Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023

La CUP i Vox denuncien a la Junta Electoral el pla de cobertura electoral de diversos mitjans pel 28-M

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La CUP i Vox han denunciat davant la Junta Electoral Provincial de Barcelona el pla de cobertura electoral de diversos mitjans per les eleccions del 28-M. Les dues formacions presenten recurs al·legant que “no garanteixen els principis de pluralitat política”. La CUP només ha assenyalat la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), que inclou TV3 i Catalunya Ràdio, mentre que Vox ha assegurat que recorrerà els plans de diferents mitjans, entre els quals hi ha TVE, Rac1, La Vanguardia, TV3, Catalunya Ràdio o Betevé. Cap de les dues formacions té representació a l’Ajuntament de Barcelona, però sí al Parlament, per això, entre altres motius, reclamen que no se’ls deixi fora de debats i entrevistes.

La CUP lamenta que s’ha reduït el seu seguiment mediàtic “sota mínims” per “motius polítics”. “La CCMA és un ens públic controlat per PSC i Junts, i exclou del pla de cobertura un partit amb 334 regidors, 9 diputats al Parlament i 2 diputats al Congrés”, lamenten els anticapitalistes. Així doncs, segons apunten, que la CCMA els exclogui del pla de cobertura “vulnera els principis de pluralitat política, social, igualtat, proporcionalitat i neutralitat informativa”.

Publicitat

D’altra banda, els anticapitalistes han registrat al Parlament una sol·licitud perquè la presidenta de la CCMA, Rosa Romà, comparegui en comissió per explicar la “falta de pluralisme polític”. La CUP vol saber quins són els criteris d’elaboració del pla de cobertura de la CCMA i qui l’ha elaborat, entre altres qüestions.

Segons ha explicat fonts de la CCMA, es farà una cobertura informativa de totes les candidatures: les que tenen representació i les que són “grups polítics significatius”. En debats i entrevistes s’ha convidat als partits amb representació. I la CCMA posa d’exemple que la CUP no anirà al debat de candidats per Barcelona, però sí anirà al de Girona, que s’emet per tot Catalunya.

D’altra banda, Vox també defensa que el seu partit és “indubtablement significatiu”, i “la vertadera oposició del Parlament”. La formació d’extrema dreta argumenta que va aconseguir gairebé 45.000 vots a Barcelona a les eleccions al Parlament del 2021. Per això, asseguren que deixar-los fora dels debats és “silenciar una part important de la població i donar l’esquena a la realitat” de Barcelona.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió