Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

La CUP i el Sindicat de Persones Sense Llar insten el Govern a aplicar mesures urgents per protegir el Gimnàs Sant Pau

ACN Barcelona.-La CUP i el Sindicat de Persones Sense Llar han instat aquest dimecres al Govern de la Generalitat de Catalunya a aplicar mesures urgents i a treballar conjuntament per […]

Avatar
Agències 28/04/2021

ACN Barcelona.-La CUP i el Sindicat de Persones Sense Llar han instat aquest dimecres al Govern de la Generalitat de Catalunya a aplicar mesures urgents i a treballar conjuntament per protegir el Gimnàs Social Sant Pau i començar el procés d’expropiació de l’immoble. En una compareixença al Parlament de Catalunya, Basha Changue, diputada de la CUP-NCG, ha emplaçat ERC a mantenir la mateixa actitud i voluntat que assegura que tenen a l’Ajuntament de Barcelona per ajudar el projecte social, que té previst el desnonament aquest divendres. Aquest gimnàs acull més de 2.500 usuaris en situació de sensellarisme. Els propietaris, Encesa Viñas, volen construir pisos de luxe al solar del Raval on s’ubica l’edifici.

En aquest sentit, Lluís Solanes, portaveu del Sindicat de Persones Sense Llar, ha demanat una reunió amb el conseller d’Acció Social, Chakir El Homrani, perquè el Govern de la Generalitat es “comprometi a seure en una taula de treball”. També ha instat que tant el Govern com l’Ajuntament de Barcelona “assumeixi el 50% de responsabilitats cadascú per erradicar el sensellarisme”. “Ja ens vam reunir amb el Govern de l’Ajuntament i es van comprometre a seure en aquesta taula. Ara falta la Generalitat. Necessitem solucions definitives”, ha asseguratServei de dutxesPer altra banda, Santi González, treballador del Gimnàs Social Sant Pau, ha destacat la importància de l’espai per a totes les persones sense sostre que fan ús de la instal·lació. A més, ha posat en relleu que durant la pandèmia, el gimnàs va oferir 55.000 dutxes i 40.000 àpats per als 2.500 usuaris. “Per a totes aquestes persones tancar el gimnàs pot ser un cop letal psicològicament”, ha denunciat.