Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

La CUP i ECP impulsen una comissió d’estudi al Parlament sobre prevenció i gestió dels incendis forestals

ACN Barcelona.-Els grups parlamentaris de la CUP i En Comú Podem (ECP) han registrat aquest divendres una proposta de creació d’una comissió d’estudi sobre prevenció i gestió dels incendis forestals. […]

Avatar
Agències 30/07/2021

ACN Barcelona.-Els grups parlamentaris de la CUP i En Comú Podem (ECP) han registrat aquest divendres una proposta de creació d’una comissió d’estudi sobre prevenció i gestió dels incendis forestals. Els dos partits creuen que després dels episodis recents d’incendis “virulents” i “de gran magnitud”, és necessari abordar la problemàtica des d’una visió “holística” que “investigui i avaluï les causes i conseqüències”. Així, anticapitalistes i comuns apunten que els boscos estan patint un “procés d’abandonament” agreujat per “la pèrdua del sector primari”. El diputat de la CUP Pau Juvillà ha demanat en roda de premsa “anar més enllà” de les polítiques centrades en l’extinció i tractar l’origen del problema, que considera que és “el model econòmic”.

En aquest sentit, els anticapitalistes aposten per “fer front a l’èxode rural generant un nou marc econòmic i social que prioritzi la producció i l’impuls del sector primari del territori i el benestar de les persones”.Per la seva banda, el diputat i portaveu de la comissió d’interior d’ECP, Marc Parés, ha dit a través d’un comunicat que “és necessari entendre la pèrdua del sector primari com la conseqüència d’unes determinades polítiques econòmiques, socials i mediambientals pròpies d’un sistema que rebenta els preus dels productors”.