Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

La CUP exigeix al Govern que l’avortament voluntari estigui garantit al sistema sanitari públic

ACN Barcelona.-La diputada de la CUP-NCG Laia Estrada ha exigit aquest dimecres al Govern que l’avortament voluntari estigui garantit al sistema sanitari públic català. Els anticapitalistes han demanat a través […]

Avatar
Agències 19/05/2021

ACN Barcelona.-La diputada de la CUP-NCG Laia Estrada ha exigit aquest dimecres al Govern que l’avortament voluntari estigui garantit al sistema sanitari públic català. Els anticapitalistes han demanat a través d’un comunicat que les interrupcions voluntàries d’embaràs es deixin d’externalitzar a les clíniques privades. En aquest sentit, Estrada ha lamentat les “múltiples barreres” amb què es troba l’accés a l’avortament lliure i gratuït i ha denunciat que el Departament de Salut permeti un “negoci encobert” que genera un “injustificable greuge classista que vulnera reiteradament el dret de les dones a ser ateses a la xarxa sanitària pública”.

La diputada de la CUP ha posat com a exemple les Terres de l’Ebre per denunciar que encara hi ha dones catalanes que han de fer una “quilometrada” per poder interrompre el seu embaràs. Així mateix, la formació anticapitalista ha demanat al Departament de Salut que anul·li tots els convenis en centres sanitaris on es practiquen “objeccions de consciència col·lectiva” i que s’habilitin unitats especialitzades en la interrupció als hospitals de referència de cada regió.