Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

La CUP exigeix a Illa que “doni la cara” per la vacunació a la cúpula de l’exèrcit perquè “si no, ho estarà avalant”

ACN Barcelona.-La CUP exigeix al ministre de Sanitat, Salvador illa, que “surti a donar la cara” per la vacunació a la cúpula de l’exèrcit i assegura que “si no, ho […]

Avatar
Agències 23/01/2021

ACN Barcelona.-La CUP exigeix al ministre de Sanitat, Salvador illa, que “surti a donar la cara” per la vacunació a la cúpula de l’exèrcit i assegura que “si no, ho estarà avalant”. En una roda de premsa telemàtica, la cap de llista de la CUP, Dolors Sabater, ha exigit al també candidat del PSC que “digui com perseguirà aquest delicte” que, a parer seu, és un “delicte flagrant i un abús de poder”. La formació anticapitalista ha anunciat que presentarà un recurs per impugnar el pla de cobertura de la CCMA a la JEC per evitar que inclogui Vox. “Els discursos d’odi feixista que vulneren els drets humans no poden tenir cabuda als mitjans públics”, ha criticat tot afegint que “s’està promovent el masclisme i el racisme que mata i persegueix a moltes persones”.

Sabater ha criticat el silenci del ministre Illa davant “l’escàndol de les vacunes a la cúpula de l’exèrcit”. “Si calla, potser és que vol acontentar partits com VOX que està dient que li donarà vots”, ha reblat.Davant el pla de cobertura de les eleccions de la CCMA, Dolors Sabater ha anunciat que la formació anticapitalista que aquesta setmana es reunirà “amb tots els partits i entitats en defensa dels drets humans i amb els treballadors dels mitjans per tal d’impedir els discursos d’odi i impulsar un pla deontològic que posi línies vermelles contra el feixisme”. “Nosaltres no volem que això quedi fora de control en aquesta campanya electoral”, ha defensat tot afegint que se’ls està “donant cobertura per una mal entesa llibertat d’expressió”. A parer seu, la llibertat d’expressió no és un calaix on cap tot i no pot emparar discursos discriminadors contra col·lectius concrets.La CUP argumenta que un servei públic no hauria de donar cobertura a un partit que empara els discursos d’odi com és VOX. Tot i que reconeix que el més probable és que la JEC hagués acabat obligant la CCMA a donar cobertura al partit d’Abascal, considera que cal un posicionament clarament antifeixista per no participar en la normalització dels discursos que promouen l’odi.