Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023
Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023

La CUP es reivindica com la força que “no tindrà por de confrontar-se amb les elits” en situacions com la sequera

|

- Publicitat -

ACN Cornellà de Llobregat – La CUP es reivindica de cara a les eleccions municipals del 28 de maig com la formació política que “no tindrà por de confrontar-se amb les elits” en situacions com l’actual de sequera excepcional. Abans d’un acte a Cornellà de Llobregat, la diputada del Parlament Laia Estrada ha criticat com s’està gestionant l’emergència: “S’imposen restriccions que van a parar a la pagesia, amb el tancament del canal d’Urgell i que posa en risc la producció, i en canvi no són capaços de tancar l’aixeta al turisme”. La CUP ha fet dos actes simultanis aquest dissabte a Cornellà i a Alcarràs com “dues representacions” d’un model, ha dit Estrada, que “condemna a la perifèria el que no és la gran ciutat i aparador al servei del turisme”.

Amb la vista posada al 28 de maig, quan se celebraran les eleccions municipals, la CUP ha reivindicat aquest dissabte aquells territoris que moltes vegades són considerats “perifèria” amb dos actes de precampanya a Alcarràs (Segrià) i Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat).

Publicitat

Estrada ha assenyalat que els anticapitalistes plantegen un “model mosaic” en què es garanteixin “qüestions fonamentals per viure com el dret a l’habitatge o a la sobirania alimentària” i l’ha contraposat a l’actual a Catalunya, amb “unes elits que imposen uns centres i unes perifèries al servei d’aquests centres”.

La diputada ha argumentat que és “important” que la formació entri dins els consistoris el 28 de maig per representar els “interessos de la majoria de la població” i “confrontar-se amb els de les elits”; una dialèctica que ha traslladat a la gestió de la situació de sequera a Catalunya.  

En aquest sentit, ha carregat contra el Govern per no plantejar restriccions en el sector del turisme, com en les piscines (l’executiu treballa en un concepte d’ús públic o comunitari) o als camps de golf, mentre el canal d’Urgell ha hagut de tancar el reg aquesta setmana, cinc mesos abans del previst, una mesura sense precedents en la història de la infraestructura.

<strong>La CUP de Cornellà critica la llei d’habitatge i el projecte Ribera-Salines</strong>

El candidat de la CUP a Cornellà de Llobregat, Pep Sort, veu “molt insuficient” la llei d’habitatge estatal, que el Congrés ha aprovat aquesta setmana, per contenir els lloguers, i més en ciutats on s’han reproduït les dinàmiques de preus “elevadíssims”, com aquesta de l’àrea metropolitana. 

Sort ha carregat contra el projecte urbanístic a l’àrea Ribera-Salines, perquè es basa en més “construcció d’empreses privades”, ha argumentat, i ha advocat per reparar habitatges i “utilitzar els pisos buits de fons voltors i bancs a les ciutats”.  

Sort considera que la CUP té “molt potencial per créixer” a l’àrea metropolitana, precisament perquè el programa que plantegen porta propostes que “responen a les necessitats de la gent”.

D’altra banda, sobre el posicionament del Parlament amb relació a l’escó de Laura Borràs, Estrada ha recordat que, des de la Mesa, la CUP ha defensat que fins que no hi hagi sentència ferma se li han de “preservar els drets” com a diputada i, també, que el que havia de fer la presidenta suspesa de la cambra és “apartar-se davant un cas de corrupció”. El Parlament ha al·legat a la Junta Electoral Central (JEC) que retirar l’escó a la presidenta del Parlament suspesa abans que hi hagi una sentència ferma del Tribunal Suprem seria “innecessari i desproporcionat”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió