Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

La CUP, Endavant i Arran reiteren el seu posicionament contrari a la candidatura dels Jocs d’Hivern Pirineus-Barcelona

ACN La Seu d’Urgell.-La CUP, Endavant i Arran han decidit fer un front comú en contra del projecte de candidatura dels Jocs d’Hivern Pirineus-Barcelona per al 2030 i han començat […]

Avatar
Agències 25/09/2019

ACN La Seu d’Urgell.-La CUP, Endavant i Arran han decidit fer un front comú en contra del projecte de candidatura dels Jocs d’Hivern Pirineus-Barcelona per al 2030 i han començat una campanya informativa al territori “per tal d’explicar a la gent que 30 dies de festa suposaran 30 anys de misèria”, segons han expressat a través d’un comunicat. La iniciativa es duu a terme en resposta a l’acció promocional que ha impulsat el Govern, duent a terme presentacions, xerrades i articles a la premsa sobre el projecte, a més d’instar a alpinistes a pujar vuit mils en suport a la candidatura. Des de la formació i les plataformes de l’esquerra independentista insisteixen en demanar un referèndum vinculant sobre la qüestió, al qual creuen que ha de participar la població del Pirineu.

Des de la CUP, Endavant i Arran afirmen que la candidatura dels Jocs d’Hivern s’està “cuinant de forma poc transparent, secretament i amb opacitat absoluta” i han explicat que altres regions europees i canadenques han decidit en referèndum que no volen acollir aquest esdeveniment, com és el cas de Valais (Suïssa), Innsbruck (Tirol, Àustria) o Calgary (Canadà). A més, han reiterat que el projecte només “generarà pa per avui i fam per demà, hipotecant el territori a unes infraestructures innecessàries”.