Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023
Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023

La CUP encara no sap si donarà suport al Decret sobre sequera i critica que les mesures puguin ser temporals

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La CUP no ha avançat si donarà suport al Decret sobre sequera, que el Parlament ha de convalidar al Ple aquesta setmana. El diputat de la formació anticapitalista, Dani Cornellà, ha afirmat que “encara no tenen una posició” i que “ho estan treballant amb els sectors afectats”. La CUP ha dit que les mesures del Govern “són temporals” i que hi ha “una manca de planificació” davant una situació de que ja “no serà excepcional”. En la mateixa línia, el diputat tampoc ha dit si la seva formació té previst demanar que el Decret es tramiti com a projecte de llei, tal com han sol·licitat el PSC i els comuns. Segons Cornellà, “el Decret s’hauria d’aprovar de manera urgent”, ja que només “s’aplicarà mentre duri la situació de sequera”.

Dani Cornellà ha manifestat la seva preocupació pel “retard en prendre mesures” del Govern i la “poca planificació de país” Segons la CUP, “estem davant d’una nova realitat” i cal anar més enllà de “decrets en episodis de sequera”. El diputat ha exigit a l’executiu que assumeixi la situació d’emergència climàtica i que, a part de fer decrets, “eviti projectes depredadors de recursos” referint-se a propostes com la del Hard Rock o els jocs olímpics d’hivern. “No es pot anar a missa i repicar” ha lamentat Cornellà.

Publicitat

Preguntat per si la CUP demanarà tramitar el Decret de sequera com a projecte de llei, Cornellà ha avançat que estan valorant aquesta decisió, perquè es tracta d’una qüestió  “que s’ha d’aprovar de manera urgent” i la seva aplicació només durarà “mentre hi hagi sequera”. És per això que la formació dubta en “obrir un procés de ponència”, ja que “la situació de país pot canviar”, ha insistit.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió