Dijous, 30 de març de 2023 - Edició 1708
La República

La CUP denuncia que Junts va voler limitar el vot de Puig a una “declaració merament simbòlica” i Borràs ho nega

ACN Barcelona – La CUP ha denunciat que Junts va voler limitar el reconeixement del vot delegat del diputat Lluís Puig a una “declaració merament simbòlica” que “topava amb les […]

Agències 07/07/2022

ACN Barcelona – La CUP ha denunciat que Junts va voler limitar el reconeixement del vot delegat del diputat Lluís Puig a una “declaració merament simbòlica” que “topava amb les limitacions derivades de la necessitat que s’executessin tots els tràmits parlamentaris corresponents per fer-la efectiva”. En una carta a la militància, els anticapitalistes asseguren que van pressionar la Mesa del Parlament per assumir “totes les responsabilitats polítiques i jurídiques” de comptabilitzar el vot de Puig. Per la seva part, la presidenta del Parlament, Laura Borràs, nega la major. En conversa amb l’ACN, Borràs ha negat categòricament que la seva intenció o la de Junts passés per limitar-se a impulsar accions simbòliques sense cap més efecte.

“Des del primer moment vaig dir que arribaríem fins on calgués, assumint totes les conseqüències”, ha dit, tot afegint que va ser precisament ella qui va “plantejar a la Mesa” que fos aquest organisme “el que se’n fes plenament responsable” de les accions que impliquin comptabilitzar el vot de Puig i oficialitzar-lo a les actes. “Des del primer moment va estar clar”, afegeix.

En canvi, la circular dels anticapitalistes diu que va ser la CUP qui va “plantejar” aquesta decisió a la reunió de la Mesa. “No avalarem en cap cas que els fets no concordin amb les declaracions i missatges, com ja va passar amb el cas de Pau Juvillà, en què la presidenta del Parlament mentre dia públicament que defensaria el seu escó i aniria fins al final, no només no complia sinó que va acabar responsabilitzant els funcionaris de no haver executat els actes que ella mateixa es va comprometre públicament a realitzar”, es queixen en la carta.

En una piulada, Juvillà ha defensat aquest dijous que la CUP va entrar a la Mesa per “barrar el pas a la ultradreta, defensar la sobirania de la cambra i també els diputats i les diputades que veuen perillar els seus càrrecs per exercir la democràcia”.