Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

La CUP denuncia la “improvisació” i les “pugnes partidistes” del Govern en la gestió dels ajuts als autònoms

ACN Barcelona.-La CUP-CC ha denunciat la “improvisació”, la “desorganització” i el “curt terminisme” amb què el Govern respon a la crisi econòmica i social derivada de la pandèmia, després de […]

Avatar
Agències 10/11/2020

ACN Barcelona.-La CUP-CC ha denunciat la “improvisació”, la “desorganització” i el “curt terminisme” amb què el Govern respon a la crisi econòmica i social derivada de la pandèmia, després de la gestió de “malson” dels ajuts als autònoms. La diputada Maria Sirvent ha criticat que la convocatòria s’ha convertit en “els jocs de la fam”, ja que la prestació s’assigna per ordre cronològic de les peticions registrades a una web que ha patit col·lapse durant els dos dies. Sirvent ha advertit el Govern, que aquest dimarts s’ha excusat per la gestió, que “de disculpes no es paga el lloguer”. En aquest sentit, els anticapitalistes han retret a l’executiu que no s’estigui sancionant els grans tenidors que no compleixen amb l’obligació d’oferir un lloguer social.

És amb aquest argument que ha recordat que amb una sanció als grans tenidors, amb multes que poden assolir els 90.000 euros, es podrien pagar 45 prestacions a autònoms. També ha fet referència a les sancions vinculades a la llei de contenció dels lloguers, que també estarien incomplint “milers d’agències immobiliàries” i que tampoc s’estan aplicant. Al parer de la CUP, el Govern hauria d’estar ara “expropiant els pisos buits de les entitats bancàries i els grans tenidors” i ampliant el parc públic d’habitatge. En canvi, ha denunciat, l’executiu “desnona famílies sense ordre judicial”. La diputada ha advertit que en aquest moment d’emergència la “descoordinació, la improvisació i les pugnes partidistes són injustificables” i ha reclamat un Govern “fort que tingui clara una planificació conjunta per fer front a aquesta situació”, i que no es basi en una “cursa electoral” al 14-F.Sirvent també ha lamentat els “retrets mutus” que han intercanviat la conselleria de Treball i la de Polítiques Digitals per la saturació al web per demanar els ajuts per als autònoms. I ha recordat que des de les seves files s’han ofert en “milers d’ocasions per treballar amb el Govern”, conjuntament amb altres actors polítics, socials, culturals o econòmics del país.D’altra banda, sobre l’informe del Procicat que estableix que els col·legis electorals s’establiran en pavellons i altres espais amplis el 14-F, Sirvent ha dit que no coneixen el document més enllà de les “filtracions” a la premsa. I ha explicat que a la Mesa del Parlament d’aquest dimarts han exigit que se celebri la taula de partits per abordar com es desenvoluparan els comicis.