Divendres, 15 de gener de 2021 - Edició 904
La República

La CUP denuncia “falta de previsió” per part de les institucions davant el temporal a la demarcació de Lleida

ACN Lleida.-La CUP denuncia “falta de previsió” per part de les institucions davant el temporal Filomena a la demarcació de Lleida ja que “feia dies que s’anunciava”. També denuncia “la […]

Avatar
Agències 11/01/2021

ACN Lleida.-La CUP denuncia “falta de previsió” per part de les institucions davant el temporal Filomena a la demarcació de Lleida ja que “feia dies que s’anunciava”. També denuncia “la manca d’inversió en les infraestructures elèctriques i les carreteres de les zones menys poblades” i “la lentitud en resoldre les incidències en carreteres i trens”. Des de la CUP assenyalen que, arran del temporal i la intensa nevada a les comarques lleidatanes, s’han vist afectats els subministraments de llum i gas a prop d’un miler de llars durant i que, aquest dilluns, encara continua tallada alguna carretera secundària i la línia de tren de Lleida a Montblanc. A més, s’ha suspès el transport escolar en set comarques i algun centre educatiu no ha pogut obrir.

El anticapitalistes remarquen que els talls de subministrament elèctric, que han afectat prop de 1.000 llars de la demarcació durant prop de vint hores, són “un greuge més al territori degut a l’escassa inversió i manteniment que les empreses privades fan a les línies de distribució” i, a més, “coincideixen en l’augment escandalós i especulatiu de la factura de la llum un 19%”.Des de la CUP Ponent, lamenten que el temporal Filomena “ha comportat, una vegada més, hores sense llum ni calefacció en moltes llars en dies de rigorós hivern” i “un empobriment de les famílies per poder fer front al pagament de les factures de subministraments”. “Tot això a costa de l’augment els beneficis de les elèctriques que no són res més que un oligopoli (només al 2019 va ser de 4.983 milions d’euros, 13,6 milions d’euros al dia)”, assenyalen els anticapitalistes.En aquest sentit, des de la CUP exigeixen “responsabilitats” a les elèctriques “pels seus beneficis estratosfèrics” i per “l’encariment del preu del kilowatt” i reclamem la gestió pública “per eliminar els interessos empresarials de tots els serveis estratègics”.

Relacionats