Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

La CUP demana la compareixença de Dalmases i Borràs davant la comissió de la CCMA

ACN Barcelona – La CUP-NCG ha demanat la compareixença del diputat de Junts per Catalunya Francesc de Dalmases i de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, davant la comissió de […]

Agències 20/07/2022

ACN Barcelona – La CUP-NCG ha demanat la compareixença del diputat de Junts per Catalunya Francesc de Dalmases i de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, davant la comissió de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, en el marc de la polèmica per les suposades “agressions” del primer a periodistes de diferents mitjans, segons la lectura que en fa la CUP. Després d’una entrevista a Borràs al ‘FAQS’ de TV3 Dalmases hauria esbroncat la sotsdirectora del programa, i la publicació d’aquest cas ha fet aflorar altres interaccions controvertides del diputat amb periodistes de diferents mitjans com Catalunya Ràdio o l’ACN. Precisament, la CUP demana també que compareguin els directors de TV3, de Catalunya Ràdio i de l’ACN, a més del director del ‘FAQS’.

A més, la CUP-NCG ha demanat a la Mesa que estudiï si el diputat ha infringit el Codi de Conducta dels membres del Parlament de Catalunya.

En concret, el partit demana a la Mesa que iniciï un procediment de verificació i demani “de manera motivada” un informe a la Comissió de l’Estatut dels Diputats en relació a una possible infracció dels articles 7 i 8 del codi.