Edició 1767

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de maig del 2023
Edició 1767

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de maig del 2023

La CUP demana explicacions a Interior sobre la detenció de Clara Ponsatí

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La CUP-NCG ha registrat una bateria de preguntes al Parlament per “aclarir qui va ordenar la detenció” de l’eurodiputada Clara Ponsatí, “sota quina empara” i si el Departament d’Interior, i per extensió el conseller Joan Ignasi Elena, n’estaven al corrent, segons ha explicat el diputat de la formació Xavier Pellicer. El cupaire ha definit la detenció practicada pels Mossos d’operació “purament mediàtica” i ha afirmat que el cos policial sabia que l’exconsellera “estava emparada per la immunitat” de l’eurocambra. Pellicer ha considerat “preocupant” que els Mossos vulnerin “de forma sistemàtica” els drets de la ciutadania. El diputat cupaire ha considerat “insuficients” les explicacions que ahir va donar Elena i “inexistents” les d’Aragonès.

“El govern català no pot col·laborar de cap manera amb una aplicació del dret espanyol que consisteix en vulnerar drets, en vulnerar immunitats parlamentàries i en definitiva en esclafar drets fonamentals”, ha subratllat Pellicer.

Publicitat

A la bateria registrada al Parlament, els cupaires també volen saber si s’ha obert una investigació sobre la detenció de Ponsatí. A part de les preguntes, la CUP-NCG també ha sol·licitat tota la informació sobre “les comunicacions, notificacions o resolucions judicials que hagi pogut rebre el Departament d’Interior en relació amb Clara Ponsatí els darrers 5 anys”.

“Ens sembla que és preocupant com la policia catalana vulnera de forma sistemàtica els drets de la ciutadania, i en aquest cas els drets d’una eurodiputada, i el que no pot passar és que s’assumeixin de forma absolutament acrítica decisions d’aplicacions del dret de tribunals espanyols que vulneren els drets fonamentals”, ha reblat Pellicer.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió