Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

La CUP demana endurir la legislació del Complex Petroquímic de Tarragona

ACN Tarragona.-La CUP ha reclamat endurir la legislació en matèria industrial, laboral i ambiental “en tot allò que tingui a veure amb el Complex Petroquímic” de Tarragona. La formació ha […]

Avatar
Agències 02/07/2021

ACN Tarragona.-La CUP ha reclamat endurir la legislació en matèria industrial, laboral i ambiental “en tot allò que tingui a veure amb el Complex Petroquímic” de Tarragona. La formació ha estat molt crítica amb la sanció d’Inspecció de Treball a IQOXE i ha assenyalat que les conclusions de la Comissió d’estudi de la seguretat del sector de la petroquímica es comprometien a revisar la normativa. La diputada Laia Estrada ha qualificat “d’escandalós” que “un accident que va comportar la mort de tres persones acabi amb una sanció de només 180.000 euros”. “A les empreses els surt més rendible pagar sancions i estalviar-se el que haurien d’invertir en seguretat i evitar contaminar”, ha lamentat.

Els cupaires insisteixen que “cal garantir una correcta inspecció, control i fiscalització de les empreses”. La CUP espera que es resolgui la seva sol·licitud de personar-se com acusació popular en les tres peces de la causa contra l’empresa IQOXE.