Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

La CUP demana al Govern un pla d’actuació urgent per a restaurar les zones afectades pel foc de la Ribera d’Ebre

ACN Barcelona.-La CUP-CC ha registrat aquest divendres una proposta de resolució al Parlament amb la qual vol instar al Govern a fer efectives mesures “de forma urgent” per la prevenció […]

Avatar
Agències 28/06/2019

ACN Barcelona.-La CUP-CC ha registrat aquest divendres una proposta de resolució al Parlament amb la qual vol instar al Govern a fer efectives mesures “de forma urgent” per la prevenció d’incendis forestals després de l’incendi que crema a la comarca de la Ribera d’Ebre i que també afecta el Segrià i les Garrigues. Els anticapitalistes reclamen posar tots els mitjans disponibles per ajudar el territori a recuperar-se i també que s’engegui la maquinària necessària per a evitar que es repeteixi “una tragèdia com aquesta”. Així, assenyalen que cal presentar un “pla d’actuació urgent” en 90 dies per a restaurar la zona afectada pel foc, que inclogui arranjament de camins, construcció o millora d’una xarxa bàsica de punts d’aigua o ajudes a fons perdut per a la reposició de vehicles o la recuperació d’equipaments agraris malmesos.

En el text, insten el Govern a abordar la gestió d’incendis “de forma global” i prioritzar la revisió dels límits dels perímetres de protecció prioritària (PPP) actuals, a més de redactar tots els que no ho estan en un termini màxim d’un any. D’altra banda, reclamen un increment de les partides pressupostàries destinades a la prevenció d’incendis, de manera que es vagi equilibrant, en cinc anys, a la partida d’extinció.També demanen delimitar en 90 dies un perímetre de protecció prioritària al sector nord de la Ribera d’Ebre i al sud del Segrià, que englobi les masses forestals del nord-oest de Flix, el nord de la Granadella, Llardecans, Maials, Seròs i la Granja d’Escarp, l’oest de Bovera i tot Almatret. I que es faci el pla de prevenció d’incendis i se’l doti pressupostàriament perquè s’executi.