Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

La CUP demana al Govern un canvi de model de gestió d’incendis basat en la prevenció

ACN Barcelona.-La CUP ha demanat a la Generalitat un “canvi de model” que posi els recursos i els esforços en la prevenció i que s’adapti als nous reptes derivats del […]

Avatar
Agències 27/06/2019

ACN Barcelona.-La CUP ha demanat a la Generalitat un “canvi de model” que posi els recursos i els esforços en la prevenció i que s’adapti als nous reptes derivats del canvi climàtic. Els anticapitalistes apunten que el Govern destina només 4 milions d’euros a l’any en gestió forestal i prevenció i gestió d’incendis davant dels 20-30 milions que es gasten en extinció i creuen que s’haurien de capgirar les xifres. La formació anticapitalista ha mostrat la seva solidaritat als veïns de la comarca per l’incendi, que ja ha cremat més de 5.600 hectàrees, i el seu agraïment als equips d’emergència que hi treballen.

Des de la CUP creuen que cal entendre la gestió del risc d’incendis com una “oportunitat” per al desenvolupament rural i reconèixer el paper de les activitats agràries i forestals en la gestió del combustible i la seva relació amb la qualitat del paisatge. “No és un repte fàcil i no es pot assolir en poc temps, però cal ja canviar el model i implementar polítiques i directrius que vagin en aquest camí”, asseveren els anticapitalistes, que creuen que l’alternativa és “patir grans incendis” i abocar les comarques a “la ruïna econòmica i el despoblament”.A més, indiquen que es tracta “d’una qüestió de prioritats”. Els cupaires fan referència al fet que la Generalitat exercirà l’opció de compra dels terrenys per al complex lúdic i turístic de Hard Rock. Afirmen que ho farà per un valor superior als 120 milions d’euros, “que suposen 25 anys d’inversió de la Generalitat en gestió forestal sostenible”.