Dijous, 28 de gener de 2021 - Edició 917
La República

La CUP demana al Govern que posi els “recursos necessaris” perquè les eleccions puguin ser el 14 de febrer

ACN Barcelona.- número dos de la llista de la CUP i Guanyem, Carles Riera, ha demanat a Govern, institucions, agents polítics i socials que posin els recursos necessaris perquè les […]

Avatar
Agències 11/01/2021

ACN Barcelona.- número dos de la llista de la CUP i Guanyem, Carles Riera, ha demanat a Govern, institucions, agents polítics i socials que posin els recursos necessaris perquè les eleccions es puguin celebrar el 14 de febrer. En roda de premsa, Riera ha defensat que el “cicle polític està exhaurit” i que cal celebrar eleccions “com més aviat millor”. Tot i així, ha admès que la “realitat epidemiològica” decidirà si és possible celebrar-les en la data prevista. La CUP ha insistit en demanar una rebaixa de les ràtios a les aules durant la pandèmia. Proposen que sigui d’un màxim de 15 a Primària i Secundària i de 10 a Infantil. I Riera ha exigit responsabilitats al conseller d’Educació, Josep Bargalló, pel “despropòsit” de les oposicions per a professors.

“Hem d’assumir també la possibilitat que la realitat epidemiològica ho impedeixi però d’entrada demanem que es facin tots els esforços i es garanteixin les condicions materials i normatives perquè es puguin celebrar amb absoluta seguretat sanitària per a tota la població”, ha afirmat Riera.La CUP defensa que les eleccions es facin el 14 de febrer i així ho traslladarà a la reunió de partits de divendres. Els anticapitalistes consideren que el Govern està esgotat des de fa temps, que el cicle polític està “absolutament exhaurit” i que “la necessitat de tancar definitivament el cicle polític és urgent”.D’altra banda, Riera ha denunciat que els aspirants a professors han hagut de fer oposicions “en condicions de risc” i que presentar-se a les oposicions “ha estat un acte heroic”. Per aquests motius, la CUP ha demanat responsabilitats al conseller Bargalló i als directors generals del Departament d’Educació que han gestionat “el despropòsit”. El diputat ha atribuït al Govern “mala gestió i mala planificació” de les oposicions a més de no garantir les “condicions mínimes”.Encara sobre educació, Riera ha considerat “imprescindible i inajornable” que el pressupost de la Generalitat destinat a aquest àmbit sigui com a mínim del 6% del total del pressupost.Rebaixa de les ràtiosLa CUP afirma que la pandèmia genera desigualtats a la societat perquè “no afecta tothom igual” i veu l’escola com un espai per revertir aquesta situació. Per això, proposa rebaixar les ràtios d’alumnes a les aules per poder garantir l’atenció educativa en el moment de crisi actual. Concretament, els anticapitalistes proposen un màxim de 15 alumnes a Primària i Secundària i que després de la pandèmia sigui un màxim de 20; i 10 alumnes a Infantil. Pel que fa a les escoles bressol, reclamen un màxim de 10 alumnes als grups de 2-3 anys, de 6 als grups d’1-2 anys i de 4 als grups de lactants.En referència al cribratge amb PCR d’automostra als professionals educatius, la CUP critica que “no és la millor metodologia” i ha considerat que seria millor que es fes tot el procés “com un acte sanitari supervisat per personal format”. Així mateix, Riera ha afegit que hagués sigut preferible fer el cribratge abans de reprendre el curs escolar.

Relacionats