Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

La CUP demana a la Generalitat més transparència i fiscalització del cos de mossos d’esquadra després del cas Vivet

ACN Barcelona.-La CUP ha volgut reaccionar a la decisió de la Generalitat de presentat un recurs per a rebaixar la petició de presó de Marcel Vivet de 4 anys i […]

Avatar
Agències 06/07/2021

ACN Barcelona.-La CUP ha volgut reaccionar a la decisió de la Generalitat de presentat un recurs per a rebaixar la petició de presó de Marcel Vivet de 4 anys i 9 mesos a 6 mesos i que no hagi d’entrar a la presó, i el partit demana més transparència i fiscalització del cos de Mossos d’Esquadra. “És urgent i necessari un canvi radical en les polítiques dutes a terme pel departament d’Interior durant l’etapa anterior”, diu en un comunicat. La formació anticapitalista troba que és una “anomalia democràtica” que la Generalitat es personi com a acusació particular contra el “moviment popular a favor de l’autodeterminació i contra la dissidència política” i exigeix que el Govern aturi el que qualifica de complicitat amb la repressió de l’Estat.

Malgrat que la CUP considera la rebaixa de la petició de presó “un primer pas en el compliment de l’acord de mínims signat entre ERC i la CUP-NCG”, continuen reclamant l’absolució del jove activista badaloní i la retirada de totes les acusacions particulars de la Generalitat contra manifestants. En el comunicat recorden que “el procés independentista acumula més de 3.000 persones perseguides i represàlies”.Vivet va participar en la contramanifestació a una mobilització del sindicat policial Jusapol en què es va llançar pols de pintura com a les festes ‘holi’ a la línia dels antiavalots dels Mossos.