Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

La CUP defensa l’amnistia com la “solució col·lectiva” per no deixar cap independentista enrere

ACN Barcelona.-La diputada de la CUP Natàlia Sànchez ha defensat la proposta de resolució registrada al Parlament juntament amb JxCat i ERC sobre la llei d’amnistia. “L’amnistia és un marc […]

Avatar
Agències 09/12/2020

ACN Barcelona.-La diputada de la CUP Natàlia Sànchez ha defensat la proposta de resolució registrada al Parlament juntament amb JxCat i ERC sobre la llei d’amnistia. “L’amnistia és un marc antidepressiu compartit per l’independentisme”, ha afirmat per després reivindicar que es tracta d’una “solució col·lectiva per no deixar cap independentista enrere”. El text registrat vol que el Parlament demani que el Congrés aprovi una llei d’amnistia i que s’apliqui des del 2013. La diputada de la CUP ha contraposat aquesta solució per a “totes les persones perseguides judicialment en la causa general contra l’independentisme” a les “solucions individuals” que diu que representen els indults o la reforma del delicte de sedició al Codi Penal.

Natàlia Sànchez ha explicat que l’objectiu de la proposta de resolució és que el Parlament es posicioni sobre el “marc antirepressiu compartit” i sumar el major nombre de forces possibles. “Volem l’amnistia per a totes les persones perseguides judicialment en la causa general contra independentisme. La llibertat dels presos, el retorn lliure dels exiliats i l’arxivament de totes causes obertes a activistes independentistes”, ha afegit. I és que, segons la CUP, l’amnistia i l’exercici de l’autodeterminació són les eines per a la resolució del conflicte.