Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

La CUP declina la invitació per l’acte de presa de possessió del cap de la Guàrdia Civil a Barcelona: “Que se’n vagin”

ACN Barcelona.-“Que se’n vagin”. D’aquesta manera ha declinat la CUP-NCG la invitació per l’acte de presa de possessió de Pedro Antonio Pizarro de Medina com a cap de la comandància […]

Avatar
Agències 03/06/2021

ACN Barcelona.-“Que se’n vagin”. D’aquesta manera ha declinat la CUP-NCG la invitació per l’acte de presa de possessió de Pedro Antonio Pizarro de Medina com a cap de la comandància de la Guàrdia Civil a Barcelona. El diputat Pau Juvillà ha respost la invitació del cos policial per l’acte de divendres de la setmana que ve a la seu de la comandància a Sant Andreu de la Barca: “No vindrem i ho farem perquè tenim memòria”, escriu. I relata que la Guàrdia Civil “ha estat, de manera constant i ininterrompuda al llarg de la nostra història, punta de llança de la repressió contra l’independentisme”. Entre altres qüestions, diu que “encara estan fresques les imatges d’aquest mateix cos policial pegant als nostres pares, mares, avis i àvies” l’1-O.

“Tenim ben present l’Operació Garzón del 1992 i el nom de les 45 persones detingudes, i les denúncies de tortura que moltes d’elles van fer després del seu pas per les dependències de la Guàrdia Civil”, continua el diputat, que recorda que el Tribunal Europeu dels Drets Humans d’Estrasburg (TEDH) ho va condemnar.”Els retornem, amablement, la seva invitació acompanyada d’un dels lemes històrics de l’Esquerra independentista: Que se’n vagin”, acaba la missiva.