Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

La CUP debatrà entre presentar-se a les eleccions per “bloquejar” l’Estat o fer un “boicot” al 10-N

ACN Barcelona.-La CUP debatrà entre fer un “boicot” a les eleccions espanyoles del 10-N o presentar-se als comicis promovent un “bloqueig” a l’Estat. Els cupaires tenen previst fixar la seva […]

Avatar
Agències 24/09/2019

ACN Barcelona.-La CUP debatrà entre fer un “boicot” a les eleccions espanyoles del 10-N o presentar-se als comicis promovent un “bloqueig” a l’Estat. Els cupaires tenen previst fixar la seva posició sobre els propers comicis en un Consell Polític extraordinari el 28 de setembre. A la reunió, intentaran decidir entre diverses propostes que passen per denunciar “de forma explícita els trets antidemocràtics del règim” des del “boicot o del bloqueig”. La documentació presentada per la CUP planteja aspectes “tàctics” perquè l’esquerra independentista es converteixi en una “eina de denúncia de la constant negació de drets democràtics per part de l’estat, de deslegitimació del règim i d’incentivació de la confrontació democràcia i la generació d’inestabilitat a l’Estat”.

En aquest sentit, la CUP parteix de la premissa que “l’exercici del dret a l’autodeterminació ha de venir determinat des de Catalunya” i avisa que boicotejarà “qualsevol intent de refer els consensos per part d’aquelles formacions polítiques disposades a garantir la governabilitat a l’Estat”.