Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

La CUP creu que la marxa d’Iglesias evidencia que l’executiu espanyol “no està complint” i que cal “reforçar” el Govern

ACN Madrid.-La diputada de la CUP Mireia Vehí ha afirmat aquest dimarts que la marxa d’Iglesias “no és una bona notícia” perquè “evidencia” les “dificultats” del govern de coalició del […]

Agències 16/03/2021

ACN Madrid.-La diputada de la CUP Mireia Vehí ha afirmat aquest dimarts que la marxa d’Iglesias “no és una bona notícia” perquè “evidencia” les “dificultats” del govern de coalició del PSOE i Podem per donar compliment als compromisos de legislatura com la derogació de la reforma laboral o els indults “que mai arriben”. En roda de premsa al Congrés, Vehí ha apuntat que davant aquesta situació, a Catalunya cal “reforçar el Govern i el Parlament de Catalunya” i també “la Mesa del Parlament que ha d’assegurar que les iniciatives transformadores es duguin a terme”.

La diputada de la CUP ha afirmat que des de l’òtica d’esquerres i independentista més enllà de l’audàcia del moviment d’Iglesias, la seva marxa demostra la “frustració” o la “incapacitat” de Podem de fer prosperar “mesures transformadores” incloses a l’acord de coalició.Entre altres, ha parlat de la Llei trans, la derogació de la reforma laboral o els indults. “És obvi que el govern de progrés no està funcionant amb relació als acords de govern que tenien”, ha dit.Ha recordat a més que els moviments de Cs permeten que Sánchez estigui “molt més tranquil” amb el suport del partit d’Arrimadas. “I això és un problema des del punt de vista independentista perquè dretitza més la pràctica d’aquest govern de progrés que no compleix els acords en matèria transformadora i no dóna resposta a la situació catalana”.Per això ha afirmat que la CUP “treballa” perquè a Catalunya s’assoleixi “un acord satisfactori de govern independentista i d’esquerres”. “Estem treballant perquè les negociacions de Govern vagin en bona direcció en quatre línies clares: renda bàsica universal, banca pública, sanitat i habitatge”.