Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

La CUP creu que Endesa hauria d’assumir el 100% de deute acumulat per pobresa energètica

ACN Barcelona.-La CUP creu que Endesa hauria d’assumir el 100% del deute acumulat per pobresa energètica de més de 35.000 famílies. Després que s’hagi fet públic que la Generalitat, administracions […]

Avatar
Agències 29/03/2021

ACN Barcelona.-La CUP creu que Endesa hauria d’assumir el 100% del deute acumulat per pobresa energètica de més de 35.000 famílies. Després que s’hagi fet públic que la Generalitat, administracions locals i l’empresa subministradora assumiran el deute acumulat dels últims sis any, els anticapitalistes han constatat que la subministradora hauria de fer-se càrrec íntegrament de la despesa en tenir un benefici net anual de “prop de 1.000 MEUR”. En un comunicat, la formació ha lamentat que s’hagi “trigat tant” en fer ús de la regulació i que s’hagi deixat “milers de famílies a la intempèrie “durant tot aquest temps”. També han destacat que queda evidenciada la necessitat d’impulsar una empresa energètica pública catalana tal com han acordat amb ERC.

En el mateix comunicat, la CUP ha celebrat que es condoni el deute a les famílies afectades i evidencien que aquesta “victòria parcial és mèrit de les entitats en contra de la pobresa energètica i el moviment veïnal”, que han estat els últims anys lluitant perquè el deute no l’hagin d’assumir les persones en situació de vulnerabilitat. A més a més, la diputada de la CUP Laia Estrada ha celebrat que la iniciativa catalana contrasti amb la gestió del govern espanyol amb els oligopolis espanyols. Els cupaires han insistit que cal complir l’acord per la investidura d’ERC i la CUP i impulsar una empresa energètica publica. Han demanat que un bé essencial com la llum “sigui de titularitat i gestió pública i se’n garanteixi l’accés universal a totes les llars de Catalunya i es faci front a la pobresa energètica”.