Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

La CUP considera que els indults són “una primera pedra” per tancar el procés “en un pacte entre despatxos”

ACN Barcelona.-La diputada de la CUP Laia Estrada ha assegurat que els indults són “una primera pedra” per tancar el procés “en un pacte entre despatxos”. En una compareixença a […]

Agències 22/06/2021

ACN Barcelona.-La diputada de la CUP Laia Estrada ha assegurat que els indults són “una primera pedra” per tancar el procés “en un pacte entre despatxos”. En una compareixença a la sala de premsa del Parlament, els anticapitalistes han recordat que “hi ha més de 3.000 persones represaliades” que “queden a la intempèrie” amb aquesta mesura de gràcia i, en aquesta línia, han citat casos com el de Marcel Vivet. Amb tot, han reiterat que l’aprovació dels indults “no resol el fons del conflicte polític ni les seves conseqüències en clau repressiva” i per això han reivindicat l’amnistia i l’autodeterminació com a solució. “El que necessitem i fa falta és que l’independentisme ens posem d’acord”, ha dit Estrada.

Els anticapitalistes han assegurat que els indults “no són una mesura adequada” cal “l’amnistia total” per tots els encausats en el marc de l’1-O. En aquest sentit, han insistit que no renunciaran “ni a l’autodeterminació ni a la independència”. Estrada ha afirmat que “parlar de referèndum i autodeterminació és un tabú” a Espanya, malgrat que en el CEO del maig del 2021 és l’opció preferida per un 75% de la població, segons ha citat. Així mateix, ha assegurat que el govern espanyol “en cap cas” obre la porta a “resoldre democràticament el conflicte” i “posar fi a la repressió”. “Es continua sense donar resposta als anhels socials i nacionals del nostre poble”, ha dit Estrada. En aquesta línia, ha apel·lat a la necessitat que l’independentisme “es posi d’acord” per tal de “reprendre el camí cap a la independència”. “No acceptarem el marc que ens imposa l’estat espanyol per tal d’impedir que els catalans i les catalanes decidim lliurement el nostre futur”, ha reblat Estrada.