Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

La CUP celebra que s’hagin tancat “compromisos” amb ERC i Junts per reformar el model policial i garantir l’habitatge

ACN Barcelona.-La diputada electa de la CUP Eulàlia Reguant ha celebrat que s’hagi arribat a “compromisos” amb ERC i Junts per “frenar les hemorràgies que pateix el país”. En roda […]

Avatar
Agències 05/03/2021

ACN Barcelona.-La diputada electa de la CUP Eulàlia Reguant ha celebrat que s’hagi arribat a “compromisos” amb ERC i Junts per “frenar les hemorràgies que pateix el país”. En roda de premsa, Reguant ha indicat que s’estan tancant acords amb una “àmplia majoria parlamentària” per fer front als desnonaments, protegir el dret a l’habitatge, acabar amb la “repressió” dels Mossos, fer una moratòria de les bales de foam i que la Generalitat no es personi en acusacions de manifestants. La CUP ha concretat que diumenge i dimarts impulsaran assemblees obertes per definir com ha de ser el final de les negociacions. Reclamaran a ERC i Junts abordar la renda bàsica universal, la regulació “efectiva” dels lloguers, potenciar el sector públic i la industrialització.

Reguant ha exigit que es concretin “el més ràpid possible” les propostes que s’han acordat amb ERC, Junts i En Comú Podem perquè la Generalitat no pot participar de l'”expulsió de gent de casa seva” o de “mutilar manifestants”. “Volem fixar nous avenços”, ha sostingut. L’anticapitalista ha indicat que proposaran a les reunions de negociació impulsar una renda bàsica universal, regular de forma “efectiva” els preus dels lloguers per garantir el dret a l’habitatge, potenciar el sector púbic i treballar en una industrialització que porti al “centre” la transició ecològica i generi treball “estable i de qualitat”. La diputada electa ha exposat que en totes els converses que han mantingut amb ERC, Junts i En Comú Podem han exigit que es doni resposta a la presència de Vox al Parlament. Per això, ha reclamat que existeixi una Mesa “nítidament” antifeixista. També ha dit que l’òrgan de govern del Parlament ha de treballar per donar resposta al conflicte entre Catalunya i l’Estat i que ha d’estar compromesa amb els drets bàsics de la població. En aquest sentit, ha apuntat que la CUP està disposada a assumir la presidència del Parlament i ha apuntat que això ho han plantejat a les tres formacions amb qui s’han anat reunint. Per la seva banda, el portaveu del Secretariat Nacional de la CUP Edgar Fernández ha explicat que l’organització vol assumir “totes les responsabilitats” que serveixin per aplicar les seves propostes. Ha indicat que treballen per definir les propostes prioritàries per la legislatura i que aquest dissabte ho tractaran en una coordinadora oberta parlamentària. Ha explicat que amb les torbades de diumenge i dimarts s’activa la fase final per definir com ha de ser les negociacions per engegar la investidura.